အသည္းအဆီဖုံးၿခင္းသည္ အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အသက္အရြယ္ႀကီးပုိင္း
အဝလြန္ေသာအမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ပုိမုိၿဖစ္ႀကပါတယ္ ။ ဌင္းေရာဂါသည့္
အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ၆၀ ရာခုိင္ႏွဳန္း
ပုိမုိၿဖစ္ပြားေလ့ရွိပါတယ္ ။
ဒီေရာဂါၿဖစ္ပြားရၿခင္းသည္ အဓိကေတာ့ အဆီပါဝင္မွဳ ့မ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားကုိ
လြန္ကဲစြာ စားသုံးၿခင္းေႀကာင့္ ၿဖစ္ပြားရပါသည္ ။
အဆီအဆိမ့္ပါဝင္ႏွဳန္းမ်ားၿပားသည့္ အစားအစာမ်ားမွာ မလုိင္ ၊ ေထာပတ္ ၊ ဒိန္ခဲ
ႏွင့္ ႏုိ ့ထြက္ပစၥည္းမ်ားၿဖင့္ အထူးၿပဳ ့လုပ္ထားေသာ မုန္
့မ်ဳိးစုံအစားေသာက္တြင္ Cholesterol မ်ားစြာပါဝင္ၿခင္းေႀကာင့္
ေရရွည္စားသုံးလာခဲ့လွ်င္ အသည္းအဆီဖုံးၿခင္းကုိ ၿဖစ္ေပၚေစပါတယ္ ။
တာရွည္ခံေအာင္ အထူးစီမံၿပဳ ့လုပ္ထားေသာ စည္သြတ္ဘူးမ်ားတြင္ လူခႏၶာကုိယ္ကုိ
ဆုိးက်ဳိးၿဖစ္ေစႏုိင္ေသာ အဆီဓာတ္မ်ားပါဝင္ေနၿခင္းေႀကာင့္ စည္သြတ္ထားေသာ သား
ငါး ေတြကုိလည္း ေရွာင္ႀကဥ္ရမွာပါ ။
ထုိအၿပင္ အသားမ်ားတြင္
အဆီမ်ားမ်ားပါဝင္သည့္ ႀကက္ ၊ ဘဲ ၊ ငါး၏အေရၿပား ၊ ႀကက္ဥ ၊ ဘဲဥ ၊ ငုံဥ ၊
အဆီပုိေသာ အမဲသား ႏွင့္ ဝက္သားမ်ားကုိ ေရွာင္ရွားသင့္ပါသည္ ။
ဌင္းအစားေသာက္မ်ားကုိ စားေသာက္လွ်င္ အသီးအခ်ဥ္ ႏွင့္
ဟင္းရြက္အသီးအႏွံမ်ားကုိပါ ေရာေႏွာစားေသာက္ပါ သုိ ့ေသာ အသားမ်ားကုိ
အလြန္အကြ်ံစားေသာက္တက္ၿခင္းကုိ ေလွ်ာ့ရပါလိမ့္မည္ ။ သင္သည္ အဆီမ်ားေသာ
အစားေသာက္မ်ားကုိ စားေသာက္ၿပီးလွ်င္ ေအးေသာေရကုိ ခ်က္ၿခင္းေသာက္သုံးၿခင္း
မၿပဳသင့္ပါ ။
အသည္းအဆီဖုံးၿခင္း ၿဖစ္ေနေသာသူမ်ားတြင္
ဆက္လက္ၿပီးေတာ့ အသိေပးလုိတာက အဆီမ်ားစြာၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ
အစားေသာက္မ်ား ၊ အုန္းသီး အုန္းႏုိ ့ ၊ အထူးသၿဖင့္ စားအုန္းဆီတုိ
့ကုိေရွာင္သင့္ၿပီး အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ စားသုံးေလ့ရွိသည့္ အရက္ ၊ ေဆးလိပ္
ႏွင့္ ကြမ္းစားၿခင္းကုိပါ ေရွာင္ႀကဥ္ပါ ။
အသည္းအဆီဖုံးသူအတြက္ ဂတ္စ္မ်ားစြာ ပါဝင္ႏွဳန္းၿဖင့္စီမံထုတ္လုပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ ဗူးကုိေသာက္သုံးၿခင္းကုိ အထူး ေရွာင္ရွားပါ ။
ေဝဒနာသည္အေနနွင့္ စားသုံးသင့္သည့္ အစာအဟာရမ်ားကေတာ့ လက္ဆတ္ေသာ
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၊ အရည္ရြမ္းေသာ အသီးအႏွံမ်ား ၊ မလွဳိင္ဖယ္ထားေသာ ႏုိ
့ႏွင့္ အဆီပါဝင္မွဳ ့နည္းပါေသာ အသား ၊ ငါး ၊ ပုဇြန္ တုိ ့ဘဲ ၿဖစ္ပါတယ္ ။
အသီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားၿဖစ္ေသာ သံပုရာရည္ ၊ ေရွာက္သီးေဖ်ာ္ရည္ ၊ ဂရိတ္ဖု
ေဖ်ာ္ရည္မ်ားကုိ မႀကာမႀကာ ေသာက္သုံးသင့္ပါသည္ ။
Mg Mandalay
No comments:
Post a Comment