မန္မာ့ေဆးက်မ္းတစ္ေစာင္ျဖစ္တဲ့ ဥတုေဘာဇနသဂၤဟေဆးက်မ္းတြင္ ကန္စြန္းရြက္က ခ်ိဳတယ္၊ ႏို႔ရည္၊သုတ္တုိ႔ က္ို ပြားမ်ားေစတယ္၊ သည္းေျခနဲ႔ဆိုင္ေသာေ၀ဒနာတို႔ကို
ေျပေပ်ာက္ေစတယ္၊ ေသြး ကင္း၊ေလကင္း၊အဖ်ားကင္း၊အပုပ္ ကင္း
စတဲ့ေ၀ဒနာတုိ႔ကိုလည္း ေပ်က္ေစႏို္င္တယ္။ ကန္စြန္းရြက္ကို
သန္႔စင္ေအာင္ေဆးေၾကာျပီး ကန္စြန္းရြက္ၾကိတ္ ညွစ္ရည္ကို လူႏို႔နဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး
မ်က္စဥ္းေဆးရည္အျဖစ္ ခတ္ေပးရင္ မ်က္ခမ္းစပ္နာ၊မီးယပ္မ်က္စိနာ၊မ်က္စိမႈန္၀ါး၀ါးျဖစ္ေပၚေနတဲ့
ေ၀ဒနာေတြကို
သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ အစားမွားျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့
၀မ္းဗိုက္မအီမသာ ျဖစ္ျခင္း၊မစားခ်င္မ ေသာက္ခ်င္ျဖစ္ျခင္းနဲ႔ကိုယ္လက္ယ
ားယံျခင္းတို႔ အတြက္ ကန္စြန္းရြက္ကို ထန္းလ်က္နဲ႔အတူၾကိတ္ ျပီး အရည္ကို နံနက္တစ္ၾကိမ္၊ေန႔လယ္တစ္ၾကိမ္ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ ျပန္လည္ေကာင္းမြန္လာႏိုင္ပါ တယ္။
လတ္ဆတ္တဲ့ကန္စြန္းရိုးနီကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီးပါးပါးလွီးအစာမ်ားမ်ားနဲ႔သုပ္စားရင္ ၀မ္းကိုက္ေရာဂါ၊ မီးယပ္ေသြးမ မွန္တဲ့ေရာဂါ၊ဇက္ေၾကာတက္ျခင္း၊အသံ၀င္အသံပ်က္ေရာဂါ၊ဆီးအိမ္နဲ႔ပတ္သက္တဲ့ေရာရဂါေတြကိုကုသရာမွာ
အလြန္ အသံုး၀င္ပါတယ္၊ မၾကာခဏ ကန္စြန္းရြက္ကို စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္
က်န္းမာ ေရးကိုမ်ားစြာ အေထာက္အကူျဖစ္ေစႏိုင္ ျပီး ခြန္အားတုိးျခင္း၊
ခံႏိုင္ရည္ရွိျခင္းစတဲ့ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားကို ရရွိေစႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ေရႊအိမ္စည္စာၾကည့္တိုက္
No comments:
Post a Comment