လူတခ်ိဳ႕က ခရမ္းသီးရဲ႕က်န္းမာေရးအေထာက္အပံ့ေလးေတြကို သတိမျပဳမိၾကပါဘူး။ ခႏၶာကိုယ္အတြက္မရွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ သံဓာတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ တျခားအဟာရဓာတ္မ်ားစြာကို ခရမ္းသီးစားသံုးျခင္းျဖင့္ရရွိႏိုင္ပါတယ္။ ခရမ္းသီးကို အမ်ိဳးမ်ိဳးအဖံုဖံု စံုလင္စြာ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ မီးဖုတ္ျခင္း၊ ျပဳတ္ျခင္း၊ ေၾကာ္ေလွာ္သုပ္ စသည္ျဖင့္ အမ်ိဳးစံု ျပဳလုပ္စားသံုးႏ္ုင္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးဟာ ဦးေႏွာက္ နဲ႔ ကိုယ္တြင္းေသြးလည္ပတ္မႈေကာင္းေစပါတယ္။ ခရမ္းသီးရဲ႕ အက်ိဳးျပဳ ဗီတာမင္ဓာတ္အေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ခရမ္းသီးရဲ႕အခြံမွာပါဝင္တာမို႔ အခြံခြာ၍စားသံုးျခင္းကို ေရွာင္က်ဥ္ရပါမယ္။
ခရမ္းသီးဟာ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္စြာ ျပဳလုပ္ေပးၿပီး အူမႀကီးကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
အဆီဓာတ္လံုး၀မပါ၀င္တာေၾကာင့္ ခရမ္းသီးကိုစားသံုးျခင္းျဖင့္ ဗိုက္ျပည့္ေစၿပီး ကယ္လိုရီကိုေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ခရမ္းသီးမွာပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ေသြးတိုးေရာဂါခံစားရတဲ့သူေတြ နဲ႔ စိတ္ဖိစီးမႈမ်ားတဲ့သူေတြအေနနဲ႔လည္း ခရမ္းသီးကို စားသံုးေပးသင့္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးမွာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ Kဓာတ္က ေသြးခဲပစ္ျခင္းကို တားဆီးေပးၿပီးအသားအရည္ကို စိုေျပႏူးညံ့ေစပါတယ္။
credit to original writer
No comments:
Post a Comment