(၁) စပ်စ္သီး (သို႔မဟုတ္) နာနတ္သီးတို႔ထဲတြင္ အသက္႐ႉလမ္းေၾကာင္းစနစ္ကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ ေစေသာ သဘာ၀ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ား
(၂) နံနက္ထမင္းစားၿပီးခ်ိန္ႏွင့္ ေန႔လယ္စာ မစားမီ ၾကားကာလအတြင္း မုန္လာဥနီေဖ်ာ္ရည္ ၃၀၀ မီလီလီတာ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ သုံးရက္အတြင္း ေသြးထဲရွိ အယ္လ္ ကာလီဓာတ္ကို မၽွတေစသည္။
(၃) ပိုတက္စီယမ္သည္ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ေျပေစ ေသာ အစြမ္းရွိသျဖင့္ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာ တ႐ုတ္နံနံပင္ (သို႔မဟုတ္) ဟင္းႏုနယ္ (သို႔မဟုတ္) ငွက္ေပ်ာသီးေဖ်ာ္ရည္ ၄၀၀ မီလီလီတာခန္႔ကို ေန႔လယ္ ထမင္းစားၿပီးတိုင္း ေသာက္သုံးေပးပါ၊ အစာလည္း ေၾကညက္ေစပါသည္။
(၄) ဘလူးဘယ္ရီသီးမ်ားတြင္ပါရွိေသာ အစြမ္းထက္ျမက္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားသည္ အဆုတ္ေရာဂါ ဗက္တီး ရီးယားပိုးမ်ားကို တိုက္ထုတ္ႏိုင္စြမ္းရွိသည့္အတြက
(၅) ခႏၶာကိုယ္မွ အဆိပ္အေတာက္မ်ား ေလၽွာ႔ခ်ရန္ ေခၽြးမ်ားမ်ားထြက္ဖို႔ လိုပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ခပ္ျမန္ျမန္လမ္း ေလၽွာက္ျခင္း၊ ေျပးျခင္း၊ ခုန္ေပါက္ျခင္း စသည့္ ကိုယ္ကာယ ေလ့က်င့္ခန္း ခပ္ျပင္းျပင္းကို ေန႔စဥ္ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ မရပ္ မနား လုပ္ေပးသင့္ပါသည္။ (၆) ေလဝင္ေလထြက္ ခပ္ျပင္းျပင္း႐ႈိက္၍ အသက္မွန္မွန္ ႐ႉျခင္းက အဆုတ္အတြက္ အေကာင္းဆုံးေလ့က်င့္ခန္း တစ္ခုပါ။
(၇) ယူကလစ္ပင္အဆီ ငါးစက္မွ ၁၀ စက္ခန္႔ကို ေရေႏြးပူပူ ထဲထည့္ကာ ေရေအးလာသည္အထိ ေရေႏြးေငြ႕ကို ႐ႉ႐ႈိက္ ပါ။ ထို႐ႉေဆးရနံ႔က ခၽြဲသလိပ္ႏွင့္ ႏွာရည္ကို ေပ်ာ္က်ေစၿပီး အသက္႐ႉလမ္းေၾကာင္းပြင့္လာပါလိမ္
Credit -Health Digest
No comments:
Post a Comment