ၾကက္ဟင္းခါးသီး
ဆီးခ်ိဳ၊ေသြးခ်ိဳေရာဂါအတြက္
ၾကက္ဟင္းခါးသီးမွာ ပါတဲ့ အခါးဓာတ္နဲ႕ အဖန္ဓာတ္ေတြဟာ ေသြးထဲမွာရွိတဲ့
Glucose သၾကားဓာတ္ကို က်ေစႏို္င္တဲ့ သတၱိရွိပါတယ္. . Glucose ေတြဟာ
ေသြးထဲကို အမ်ားၾကီးေရာက္မလာလို႕ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေ၀ဒနာေတြအတြက္
အက်ိဳးရွိပါတယ္. ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳ၊ေသြးခ်ိဳသမားေတြဟာ
ၾကက္ဟင္းခါသီးကိုစားရင္ မ်ားစြာာ အက်ိဳးရွိပါတယ္. . .
Ref: ေဒါက္တာခင္ေမာင္လြင္္
ေရႊအိမ္စည္စာၾကည့္တိုက္
No comments:
Post a Comment