ေရႊအိမ္စည္စာၾကည့္တိုက္
Wednesday, August 20, 2014
ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီး အမ်ဳိးဝင္အသီးမ်ား (Citrus)
လိေမၼာ္သီး၊ ပ်ားလိေမၼာ္သီး တို႕ရဲ႕အခြံေတြကေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားျခင္းႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါ ၿဖစ္ျခင္းတို႕ကိ ု
အစြမ္း အထက္ဆံုး ကာကြယ္မႈ႕အေပးႏိုင္ဆံုး အခြံေတြျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး
မေကာင္းတဲ့ LDL ကိုလက္စထေရာဓါတ္ေတြကိုလည္း သိသိသာသာ
ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ျခင္းတို႕ရ ွိတယ္လို႕ အေမရိကန္မွ ေလ့လာသိရွိခဲ့ပါတယ္။ ထိုကဲ့သို႕ပင္ ေဒါက္တာ Glenville မွလည္း ၄င္းအခြံမ်ားနဲ႕ ပါတ္သက္ျပီး
ေရွာက္သီး သံပုရာသီး အမ်ဳိးအႏြယ္ဝင္ အသီးမ်ားရဲ႕ အခြံေအာက္မွ အျဖဴေရာင္
တစ္ရွဴးအမွ်င္မ်ားဟာလဲ ျမင့္မားတဲ့ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိုတ္ ဓါတ္ကို ရရွိေစသလို
ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့က်ျခင္း ႏွင့္ ဘက္တီးရီးမ်ား ကိုလဲ
ဟန္႕တားေပးႏိုင္တယ္လို႕ ေျပာပါတယ္။
ေရႊအိမ္စည္စာၾကည့္တိုက္
ေရႊအိမ္စည္စာၾကည့္တိုက္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment