ကၽြႏ္ုပ္တို႔ အၿမဲတမ္းလိုလို ၾကားေနရတာက ပါမုန္႔တစ္ခ်ပ္ရဲ႕ေဘးသားေတြကို မျဖတ္ထုတ္သင့္ဘူး။ ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြ ျပည့္ေနလို႔ျဖစ္ပါတယ္။ ၂၀၀၂ ခုႏွစ္မွာျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ ဂ်ာမနီႏိုင္ငံ သုေတသနတစ္ခုမွာ သုေတသီမ်ားက မုန္႔ဖုတ္ျခင္းအဆင့္ဆင့္ဟာ ပါမုန္႔မွာ ကင္ဆာေရာဂါကာကြယ္ေပးတဲ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥၥည္းကို ျဖစ္ေပၚလာေစတယ္လို႔ျဖစ္ပါတယ္။ ထိုအင္တီေအာက္စီးဒင့္ဟာ ပါမုန္႔သားမွာထက္ ေဘးသားမွာပိုၿပီးမ်ားျပားပါတယ္။ ေဘးသားပါသည္ျဖစ္ေစ၊ မပါသည္ျဖစ္ေစ ဂ်ံဳစစ္စစ္ပါမုန္႔ကိုေတာ့ စားသံုးေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အမွ်င္ဓာတ္ကဲ့သို႔ အာဟာရေတြ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ေနလို႔ပါပဲ။ ပါဝင္ပစၥၥည္းထဲမွာ ရာႏွဳန္းျပည့္ Whole-Wheat Flour ပါဝင္မွသာ ဝယ္ယူပါ။
က်န္းမာေရးနွင့္ အစားအေသာက္
No comments:
Post a Comment