၁။ ပဲႏို႔မ်ားမ်ား စားပါ---ပဲပိစပ္မွာပါတဲ့ အိုက္ဆိုဖေလဗိုးဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေခၽြးထြက္လြန္ျပီး တစ္ကိုယ္လံုး ပူေႏြးမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ အမ်ိဳးသမီးအမ်ားစုက ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။ အစားအစာထဲမွာ ပဲပိစပ္ထည့္စားမႈမ်ားတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြက စားသံုးမႈနည္းတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြထက္ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ တစ္ကိုယ္လံုး ေခၽြးထြက္ျပီး ပူေႏြးမႈအျဖစ္နည္းတာကို ေတြ႔ရွိရတယ္လို႔ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ပဲပိစပ္မွာ ပရိုတင္းဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ အမ်ားအျပားပါဝင္ေနျပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အမ်ားအျပားပါဝင္ေနျပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။
၂။ ဗီတာမင္ အီး မွီဝဲပါ---သုေတသနျပဳထားတဲ့ ေလ့လာမႈေတြအရ အမ်ိဳးသမီးေတြ ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ တစ္ကိုယ္လံုး ေခၽြးထြက္လြန္ျပီး ပူေႏြးတာကို သက္သာဖို႔အတြက္ ဗီတာမင္အီးလည္း အေရးပါေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဗီတာမင္အီး ရရွိေအာင္ အခြံမာသီး၊ အေစ့အဆန္၊ သံလြင္သီး၊ ေျပာင္းနဲ႔ ေရကညြတ္တို႔ကို မ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။
၃။ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စ္ မွီဝဲပါ---အိုမီဂါ ၃-ဖက္တီးအက္စစ္လို က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အဆီဓာတ္ကို ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔ တူနာငါးေတြလို အဆီမ်ားတဲ့ ငါးေတြစားကာ ရယူႏိုင္ပါတယ္။ သီဟိုဠ္ေစ့၊ ပဲပိစပ္၊ ဂ်ံဳေစ့ စတာေတြထဲမွာလည္း အိုမီဂါ ၃-ဖက္တီးအက္စစ္ ပါဝင္ပါတယ္။ အိုမီဂါ ၃-ဖက္တီးအက္စစ္ဟာ ေသြးဆံုးခ်ိန္ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစတယ္လို႔ ေလ့လာသူတခ်ိဳ႔က ဆိုပါတယ္။
၄။ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားမ်ားစားပါ---အမွ်င္ဓာတ္မ်ား
၅။ ကယ္လ္စီယမ္ မွီဝဲပါ---ေသြးဆံုးျပီးခ်ိန္မွာ
၆။ ျဖည့္စြက္ေဆး မွီဝဲပါ---က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အစားအစာကို စားေပးတာက ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၳဳဓာတ္ကို ရရွိဖို႔ အေကာင္းဆံုးနည္းပါ။ တကယ္လို႔ သင္စားတဲ့ အစားအေသာက္က အာဟာရမျပည့္ဝဘူးထင္ရင္ျဖည့္စြက္
၇။ ေအာက္ပါအစာမ်ားကို ေရွာင္ပါ---ကဖင္းဓာတ္၊ အယ္လ္ကိုေဟာ နဲ႔ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ ပါဝင္တဲ့ တခ်ိဳ႔ အစားအေသာက္ေတြကေသြးဆံုးခ်ိန္ေဝဒ
ဇြန္
No comments:
Post a Comment