စာအုပ္စာေပလု႔မိတ္ေဆြ

Friday, August 22, 2014

သခြားေမႊးသီး (Cantaloupe)

ဘီတာကယ္ရိုတင္း beta-carotene ၾကြယ္၀သည္။
ေတာက္ပတဲ့အေရာင္ရွိေသာ သခြားေမႊးသီးတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဘီဗီတာမင္မ်ား၊ ေဖာလစ္အက္ဆစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားသာမက အင္တီေအာက္ဆီဒင့္ ဗီတာမင္စီ ႏွင့္ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းမ်ား အလြန္ႂကြယ္၀ပါသည္။ ပန္းကန္လံုးေသးအျပည့္တစ္လံုးတြင္ ဗီတာမင္စီႏွင့္ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း ပါ၀င္သည့္ ပမာဏမွာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေန႔စဥ္သင့္ေလ်ာ္တဲ့ ပမာဏ ၁၀၀ရာခိုင္ႏႈန္းထက္ပိုပါ၀င္ပါသည္။

သခြားေမႊးသီးသည္ ေက်ာက္ကပ္၏လုပ္ငန္းမ်ားႏွင့္ သန္႔စင္ျခင္းကို အားေပးလ်က္ သဘာ၀အေလ်ာက္ ၀မ္းကို သန္႔စင္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
သခြားေမႊးသီးသည္ polyphenol အင္တီေအာက္ဆီဒင့္မ်ားႏွင့္ က်န္းမာေရးကို အက်ဳိးျပဳေထာက္ပံ့ေပးသည့္ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား၏ အရင္းအျမစ္ႀကီး လည္း ျဖစ္ပါသည္။

Health Articles

No comments:

Post a Comment