စာအုပ္စာေပလု႔မိတ္ေဆြ

Wednesday, August 27, 2014

ေလခ်ဥ္တက္ျခင္းအတြက္ ေဆာင္ရန္၊ ေရွာင္ရန္အခ်က္မ်ား

ေလတက္ျခင္းက အစာအိမ္ထဲက အစာနဲ႔အတူပါလာတဲ့ ေလပမာဏကို မျဖစ္မေန ျပန္ထုတ္ရျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚလာတာပါ။ တခ်ိဳ႕ အသံဆိုးဆိုးဝါးဝါး ျမည္ၿပီး ေလတက္တာကို ေတြ႕ဖူးၾကပါလိမ့္မယ္။ အဲ့ဒီလို အေျခအေနကို ကာကြယ္ဖို႔ ေဆာင္ရန္၊ ေရွာင္ရန္မ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
အႁမွဳပ္ထေနတဲ့ ကာဗြန္နိတ္ နဲ႔ ေဆာ္ဒါရည္ေတြက ေလတက္ျခင္းကို သာမန္ထက္ပိုျဖစ္ပြားေစပါတယ္။ ဒီအခ်ိဳရည္ေတြကို အလြန္ေသာက္သံုးရင္ သင့္အစာအိမ္ထဲက ေလထု အစိုင္အခဲကို ပြေစၿပီး ေလတက္မႈပိုျဖစ္ေစပါလိမ့္မယ္။

၁။ ကရင္မ္ေတြ ၾကက္ဥေတြကလည္း ေလပြေစၿပီး ေလခ်ဥ္တက္တာကို အားေပးပါတယ္။

၂။ ေကာ္ဖီပူကဲ့သို႔ တျခား အရည္ပူပူေတြကို တျဖည္းျဖည္း ေသာက္ေပးပါ။


၃။ ဘယ္လိုအစာအမ်ိဳးအစားကိုျဖစ္ေစ ျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ေက်ညက္ေအာင္ဝါးစားပါ။ အစာစားခ်ိန္မွာ ပါးစပ္ပိတ္ၿပီး ဝါးစားျခင္းကလည္း ေလတက္ျခင္းကို ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့တစ္ခ်က္ပါပဲ။

၄။ အဝတ္အစား က်ပ္က်ပ္ေတြဝတ္ျခင္းေရွာင္ေပးပါ။

ေလခ်ဥ္တက္ျခင္းအတြက္ စားသင့္တဲ့အစာကေတာ့ ခ်င္း၊ ခ်င္းကို ေဖ်ာ္ရည္ျဖစ္ေစ၊ ဟင္းခ်က္ရာမွာျဖစ္ေစ၊ အသံုးျပဳေပးပါ။ ေနၾကာေစ့လို အေစ့အဆန္ေတြကိုလည္း အစာစားၿပီးခ်ိန္မွာ လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္စားသံုးေပးႏိုင္ပါတယ္။

credit to original writer

No comments:

Post a Comment